sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Perussettiä...

Ajattelin nyt viimeisillä voimillani kirjoitella vähän viime viikkojen treenikuulumisia. :D Viimeisillä voimilla sen vuoksi, että olin aamulla tekemässä perinteisen sunnuntain pitkän pk-lenkin. Tein lenkin hiihtämällä ja minulla on ollut siinä haasteita saada sykkeet pysymään tarpeeksi alhaisena. Oli vielä sen verran vauhdikasta treeniseuraa mukana, että sykkeet vähän pääsi nousemaan (keskisyke onneksi oikealla alueella!) ja olen ollut sitten loppupäivän aika niitissä. Eilisellä parin tunnin voimatreenillä oli myös varmasti osuutta asiaan, sillä ojentajat ovat skiergoilusta kohtuu hapoilla edelleen... Lenkin jälkeen ruoka + sauna antoivat viimeisen silauksen ja ns. kuolapäikyt olivat väistämättömät. Toisaalta mitä muuta sitä tarvis sunnuntaina tehdä kuin pitkä treeni, syödä, kattoo telkkaria ja ottaa lepoo..

Nyt on tullut vedettyä pari viikkoa aika hyvää settiä. Paljon on ollut ohjelmassa ihan perus pk lenksuja, jotta saadaan happea kulkemaan vähän paremmin. On mennyt yllättävän kivuttomasti myös keskellä viikkoa vähän pidemmät lenkit. Tai nykyään esimerkiksi 1,5h pk tuntuu erittäin lyhyeltä, koska sunnuntain pitkät lenkit ovat yleensä vähintään sen 2,5h. Ainoana ongelmana ovat olleet erittäin kylmät kelit. Meikäläistä ei todellakaan ole luotu näihin arktisiin olosuhteisiin! Niinpä lenkille lähteminen näillä keleillä käy ihan urheilusta. Yllättävän kivuttomasti sivakoin silti viime sunnuntaina sauvojen kanssa 2h 45min, vaikka pakkanen huiteli siellä -15 ja -18 välillä.

Maisemat on hienot kovilla pakkasilla, mutta pystyyn jäätyminen järkyttävästä vaatemäärästä huolimatta on vähemmän hienoa...
Olen nyt tehnyt myös ensimmäisiä tehoja ergolla. Tällä viikolla oli ohjelmassa 4*500m/4' vauhtina arvioitu 2000m kisavauhti. Kulki kyllä erittäin mukavasti ja helposti, eikä ergo töki enää henkisestikkään ihan niin paljoa.. Vedot antoivat myös vähän itseluottamusta hommaan, vaikka vielä on matkaa toivottuun tulostasoon. Onneksi kesään on vielä aikaa :)

Aloitettiin myös uusi "puntti"ohjelma pari viikkoa sitten. Ohjelmaan kuuluu dynolla kaikki liikkeet, eli "prässi", pena ja soutu. Sarjat ovat ihan jäätävät, jaloilla 200-100-50 ja muut 50-40-30. Nämä minuutin palautuksilla. Sitten on vedetty vielä skiergolla 4*1000m/1'. Kirsikkana kakun päälle kevyt keskivartalojumppa:
Eksentrinen istumaannousu x15
Voimapyörä x15
Lantionnosto x15 TRX
Jalkojen rullaus vatsan alle x15 TRX
Diagonaaliojennukset aggressiivisesti x10+10
Tätä settiä 3 kierrosta.
Voin kertoa, että ton setin jälkeen ei tarvii miettiä mitä lauantai-iltana tekee. Uni tulee kohtuu nopeasti :)
Lauantai-illan kaverit eli skiergo, dyno ja TRX remmit :)
Sain (lue: ostin ja maksoi hitosti) myös tällä viikolla uuden treenikaverin! Eli Suunto Ambit 2s white sykemittarin. On kyllä niin hieno, että kyllä nyt kelpaa treenailla. Paloi totaalisesti käpy Garminiin, kun takuuaikana pitänyt jo kaksi kertaa huoltaa.. Kiva treenata, kun sykkeet on 240 sen mukaan ja vyötä saa kastella sata kertaa eikä se silti toimi. Kaiken kukkuraksi sykevyön sensorit oli jotain kumia, mikä aiheutti allergisen reaktion.. No, mutta tällä nyt kelpaa mittailla sykkeitä ja kaikkea mahdollista muutakin :)
<3
Meidän perhepiirissä lähti "vähän" tää Suunto homma käsistä. Ensin siskoni sai kyseisen mittarin joululahjaksi. Sitten äitini tilasi itselleen tämän. Sen jälkeen meikäläisen Garmin alkoi oikutteleen, niin pakkohan se oli uusi tilata. Nyt äitini tilasi vielä miehellensä samanlaisen. Kyllä nyt meidän perheen kelpaa urheilla!

Nyt kuitenkin kohti sänkyä ja unta palloon. Huomenna alkaa viimeinen treeniviikko ennen ensi viikonlopun ergokisoja. Luvassa vähän kevennettyä ohjelmaa ja parit hyvät valmistavat harjoitukset. Saas nähdä kuinka 2000m kulkee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti